Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Η Στάχτη στην ξηρά Τροφή



Με την έναρξη της νέας χρονιάς εγκαινιάζουμε μία νέα σειρά ενημερωτικών αναρτήσεων στο Abbys Blog θέλοντας να σας ενημερώσουμε για θέματα που αφορούν τους κηδεμόνες και τους χνουδωτούς μας συντρόφους. Το πρώτο μέρος των ενημερωτικών αναρτήσεων μας είναι οι διευκρινήσεις – επεξηγήσεις  των συστατικών που αναγράφονται στην ετικέτα των ξηρών τροφών. Το πρώτο θέμα που επιλέξαμε είναι η «στάχτη». Σε όλες τις ετικέτες ξηρών τροφών θα βρείτε να αναγράφεται το ποσοστό τέφρας. Πολλοί λοιπόν εύλογα έχουν αναρωτηθεί, στάχτη στην τροφή του σκύλου μου; Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τι είναι αυτή «Η Στάχτη» στην τροφή του αγαπημένου μας σκύλου.



«Η Στάχτη» είναι συχνά ένας από τα πιο παρεξηγημένος όρους στην τροφή για ζώα συντροφιάς. Σε αντίθεση με τις εικόνες που φέρνει στο νου μας την τέφρα, είναι απλά ένα σημείο αναφοράς μέτρησης  της περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα ενός τροφίμου.
Κατά τον υπολογισμό της θερμιδικής περιεκτικότητας ενός τροφίμου, που αποτεφρώνεται, η ενέργεια που απελευθερώνεται μετριέται. Όλοι οι υδατάνθρακες, το λίπος και η πρωτεΐνη που καίγεται αφήνει μόνο ανόργανα κατάλοιπα. Αυτά είναι γνωστά ως τέφρα. Σε γενικές γραμμές, τα τρόφιμα με βάση το κόκκινο κρέας έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε τέφρα επειδή περιέχουν περισσότερο πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία λόγω των οστών.
Τα σκυλιά χρειάζονται μια ευρεία ποικιλία μεταλλικών στοιχείων σε επαρκείς ποσότητες για να είναι σε φόρμα και υγιείς.

Για το λόγο αυτό, για τους περισσότερους κηδεμόνες σκύλων, η περιεκτικότητα των τροφίμων σε μεταλλικά στοιχεία είναι αρκετά σημαντική. Δύο εξαιρέσεις είναι τα σκυλιά με νεφρική δυσλειτουργία ή προβλήματα στο ουροποιητικό, οι οποίοι επωφελούνται από χαμηλότερες δίαιτες σε τέφρα, καθώς και των κουταβιών που χρειάζονται επαρκή ιχνοστοιχεία για την υγιή ανάπτυξη των οστών.

Δράττοντας της ευκαιρίας το Abbys Blog σας εύχεται χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και ευημερία για εσάς και τους χνουδωτούς σας συντρόφους.

Μετάφραση: Abbys Pet Store
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου